Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265
  • Winkelmandje
    0

    Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

  • inloggen

Casa de la Ermita Vino Dulce Monastrell

  • Wijnsoort: Dessert Wijn
  • Land: Spanje
  • Streek: Murcia
  • Plaats: Jumilla
  • Wijnhuis: Casa de la Ermita
  • Jaar: 2016
  • Inhoud: 0.75
  • Druivensoort(en): Monastrell
  • Smaak: Leer en chocolade in de geur. Vol rond en geconcentreerd rijp fruit en cacao in de smaak, niet overmatig zoet maar met behoud van een elegante fraîcheur en een lange afdronk.
  • Spijs: Chocolade,Foie Gras,Paté
€ 11,99
Koop 6 voor € 10,75 per stuk en bespaar 10%
- +
Beschikbaarheid: In voorraad
    • Gratis verzending vanaf € 75 of 12 fl. in NL/BE/DU
    • Kwaliteitswijnen
    • Top Service
    • Delivery in Europe
Productomschrijving

Dulce Monastrell
De overrijpe en licht ingedroogde monastrell voor deze dulce komen van meer dan 60 jaar oude stokken. De wijn is zeer vlezig van structuur en door gisting op lage temperatuur zijn alle fruitige karaktereigenschappen van de druif behouden gebleven. Na drie maanden houtrijping op grote eiken vaten zijn slechts een kleine 8000 flessen voor de wereldmarkt gebotteld! Leer en chocolade in de geur. Vol rond en geconcentreerd rijp fruit en cacao in de smaak, niet overmatig zoet maar met behoud van een elegante fraîcheur en een lange afdronk, is dit een geweldige wijn om te combineren met chocolade desserts, patés, ganzenlever en zachte kazen.

Tussen de Denominaciones Yecla en Bullas in Murcia in Oost-Spanje ligt Jumilla, naar de gelijknamige hoofdstad van de regio. In dit dorre en licht heuvelige wijngebied even westelijk van de stad Alicante, liggen de wijngaarden tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel op een onderlaag van kalksteen bedekt met zand. Er heerst ’s zomers een verzengend warm klimaat waar alleen zeewind soms voor enige verkoeling zorgt. Juist die bodemgesteldheid in combinatie met de weersomstandigheden stelde het uitbreken van de phylloxeraplaag lange tijd uit. Pas eind jaren ’80 van deze eeuw wist de druifluis de wijngaarden van Jumilla aan te tasten. Hierdoor was de wijnsector natuurlijk wel genoodzaakt de oude stokken te rooien en nieuwe aan te planten. Wat zou dan beter zijn dan dit maar direct goed aan te pakken? Er werd veel geld geïnvesteerd in onderzoek naar de beste variëteiten voor het gebied. Want dat het toe was aan vernieuwing stond buiten kijf: de opbrengsten waren er laag en veel wijn die hier geproduceerd werd, de zogenoemde vino de doble pasta, was zo zwaar dat hij gebruikt werd om de lichtere wijnen uit Alicante en Valencia aan te sterken en te kleuren. Onder aanvoering van een aantal grote wijnconcerns, en met financiële injecties van de Europese Commissie, werd de hele wijnregio opnieuw ingericht en begon men zich toe te leggen op de productie van modernere en commercieel interessante wijnen. Casa de la Ermita is hier een nieuwe bodega opgericht door vier enthousiaste wijnboeren die hun percelen op organische wijze onderhouden. Dat betekent dat er niet met herbiciden, pesticiden en gewasstimulerende middelen wordt gesproeid. Wel wordt natuurvriendelijk bemest. Overigens is Casa de la Ermita het eerste bedrijf in deze regio dat op deze manier zijn wijnstokken cultiveert. Het ruim 100 hectare bestrijkende wijngoed ligt midden in een natuur-reservaat op een hoogte van ongeveer 700 meter boven de Middellandse zeespiegel waardoor het hier tegen de avond aangenaam verkoelt. Naast monastrell wordt bij Casa de la Ermita petit verdot, viognier, cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en syrah verbouwd. In de vatenkelder liggen 2200 vaten voor de rijping van de beste wijnen van die druiven.

Casa de la Ermita Vino Dulce Monastrell

Vergelijkbare wijnen