erse wijnmaker Andreas Stössel in de arm. Deze werkt nauw
samen met de beroemde 'dottore Stefano Chioccioli', die aan Villa Trasqua is verbonden als wijnmaker-adviseur.
Het wijngoed ligt op de berg Trasqua, een glooiend terrein met diverse soorten arme
grond: stenig, zanderig met wat klei, kalk, leem en ijzerhoudend. Villa Trasqua omvat nu zo'n 55 hectare aan wijngaarden. Bijna alle wijnstokken, zo'n 95% van het totaal, zijn op het zuiden gericht, ‘een must om hoogwaardige wijnen te produceren’, stelt Stössel.
Naast de bodemsamenstelling speelt ook het plaatselijke microklimaat een grote rol in de kwaliteit van de wijnen.
De berg Trasqua wordt ook wel 'de paraplu van Chianti Classico' genoemd: regent het in en achter de omringende heuvels, op en rond het wijngoed blijft het meestal droog. Villa Trasqua ligt bovendien op een plateau, waar altijd een lichte bries waait. Zo blijven de druiven mooi droog en gezond en blijft de temperatuur aangenaam.’
Volgens de filosofie van Villa Trasqua wordt 'top'-wijn in de wijngaard gemaakt. Stössel: ‘Wij besteden enorm veel tijd en aandacht aan onze wijnstokken om zo de best mogelijke druiven te produceren. We kunnen alleen maar kwaliteitswijn maken van de beste druiven, dus is ons werk in de wijngaard doorslaggevend. De laatste verfijning in het proces vindt plaats in onze ondergrondse, geklimatiseerde kelder.’