Productomschrijving
Cave St. Maurice is opgericht sinds 1924 in een klein dorpje in het Zuiden van Frankrijk. Het is de grootste coöperatie van de Cévennes er zijn 200 leden (wijnboeren) aangesloten met gezamenlijk 1800 ha. wijngaarden. De cave is altijd gefocust geweest op productie, om aan de groeiende vraag van wijnhandelaren uit diverse landen te kunnen voldoen. Echter in 2012 heeft de cave het roer drastisch gewijzigd. Sinds de komst van 15 jonge wijnboeren en een fusie tussen drie andere kleinere wijn coöperaties, hebben 14% van de wijngaarden de biologische AB certificaten. De weg naar kwaliteit is ingeslagen! Tevens waren zij de eerste winery in de Gard met de het certificaat van deWinegrowers in Durable Development (January 2014) www.v-dd.com/en Het betreft niet alleen een biologische werkwijze in de wijngaard maar ook tot in de winery wordt dit doorgevoerd. Gescheiden afval verwerking en overschakelen op duurzame energie zijn o.a. twee belangrijke uitgangspunten. Productie van kwaliteitswijnen, voortdurend, met alle respect voor mens, milieu en consumenten is het doel die Cave St. Maurice nastreeft.
Terroir
Bodem: klei en kalksteen gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar.
Vinificatie
Vergisting van het sap in nieuwe houten vaten. Minimaal 70% rijpt 4 maanden op nieuwe houten vaten.