Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265
    • Gratis verzending va. €75
    • Kwaliteitswijnen
    • Top Service
    • Bezorging via Post NL

Maison Virginie

8 Artikel(en)

Maison Virginie, een groot wijnhuis uit het zuiden van Frankrijk. Maison Virginie staat bekend om zijn traditionele manier van wijn maken. Met hun hypermoderne technieken en weinig poespas aan het wijn maken staan zij model voor de Franse-wijnbouw van de 21ste eeuw.

Pierre Degroote was in 1989 de persoon die het bedrijf opstartte. Een jonge belg die in Frankrijk woonde was gespecialiseerd in het wijnmaken. Zo had hij oenologie gestudeerd en stelde hij als doel alleen betaalbare wijnen uit de languedoc te maken. In 10 jaar zorgde Pierre Degroote dat Maison virginie tot de vijf beste wijnbedrijven hoorde.

Jacques lorton, bekend als de vliegende wijnmaker, hielp Pierre in zijn begin jaren. Ze maakte wijnen volgens Australisch concept. Zonder poespas en vol overgave. Alles moest in teken staan van de wijn. Daarnaast beheerde Pierre en Jacques alle technieken van wijn maken. Alles moest bij Maison Virginie in het teken staan van de kwaliteit.

Bij maison virginie vinden we veel vins de pays de cépage, dat zijn wijnen die gemaakt zijn van één druif. Herkenbare druivenrassen pronkte voorop het etiket. Daarnaast zocht hij naar uitdagingen. Die vond Pierre in het produceren van wijnen met druivenrassen die bekend waren in de Rhône. Het leverede voor Maison Virginie prachtige wijnen op.

Maison Virginie is een bedrijf met respect voor de natuur en alleen de beste druiven selecteert voor haar cepage wijnen.