Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265
  • Winkelmandje
    0

    Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

  • inloggen

Gaja Dagromis DOCG Barolo

  • Wijnsoort: Rode Wijn
  • Land: Italie
  • Streek: Noord-Italie
  • Plaats: Piemonte
  • Wijnhuis: Gaja
  • Jaar: 2014
  • Inhoud: 0.75
  • Druivensoort(en): Nebbiolo
  • Geur & Smaak: Deze Barolo heeft aroma's van rode bessen, cassis, tabak, mineralen en eiken rooktonen. Daarnaast florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk.
  • Spijs: Harde Kazen,Vleesgerechten
€ 72,50
- +
Beschikbaarheid: In voorraad
    • Gratis verzending vanaf € 75 of 12 fl. in NL/BE/DU
    • Kwaliteitswijnen
    • Top Service
    • Bezorging in heel Europa
Productomschrijving

Barolo Dagromis DOCG
Een te weinig in het licht geplaatste assemblage van jonge nebbiolo afkomstig van zuidoostelijk georiënteerde percelen in Cerequio en Gaja's eveneens in La Morra gelegen Silio-wijngaard. De wijn heeft in z'n jeugd al mooie aroma's van rode bessen, cassis, tabak, mineralen en eiken rooktonen. Uiteraard in de mond weer die kenmerkende dropsmaak naast indrukken van kruiden en aarde. Plus een stevige tannineuze, maar brede finale.

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler te Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder z’n eigen naam opricht. Een generatie later is het Angelo, grootvader van de huidige eigenaar, die het maken van wijn voortzet met dezelfde vastberadenheid als zijn vader. Hij wordt daarin gesteund door Clotilde Rey met wie hij in 1905 in het huwelijk treedt. Ze leren hun telg Giovanni – genoemd naar zijn opa dus – dat je als wijnmaker geen concessies moet doen; niets mag ten koste gaan van de kwaliteit van de wijn. In 1961 komt Giovanni’s zoon Angelo in het familiebedrijf werken. Na zijn afstuderen als econoom aan de Universiteit van Turijn en het behalen van het diploma op de School voor Viticultuur & Oenologie te Alba, was de jonge Angelo naar het buitenland vertrokken voor een stage op wijnbedrijven in de Bordeaux, Bourgogne, langs de Rijn en in Californië. Vol frisse ideeën was hij nu teruggekeerd naar zijn geboortestreek Piemonte. Als Angelo Gaja in 1970 het bedrijf van zijn ouders overneemt, vraagt hij z’n oud klasgenoot en wijnmaker Guido Rivella hem te assisteren. Samen voeren ze een aantal voor de streek zeer revolutionaire veranderingen door. Zo verkleinen ze de opbrengsten per hectare soms met wel de helft van het aantal toegestane liters, ze experimenteren met vinificatiemethoden, de aanplant van nieuwe - zowel rode als witte - druivenrassen en baanbrekende rijpingstechnieken. De resultaten zijn verbluffend en Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het vlaggenschip van het bedrijf - de hele wereld. Piemonte: Gaja en Barolo Ook Gaja’s Barolo's zijn altijd van een ongekende schoonheid geweest. Het familiebedrijf betrok van oudsher de druiven voor dit type wijn van lokale telers op verschillende percelen rond Serralunga. Al in 1961 besluit Gaja dit type wijn nog slechts te maken van druiven afkomstig van eigen wijngaarden, eveneens gelegen in Serralunga d’Alba.
Gaja Dagromis DOCG Barolo

Vergelijkbare wijnen