Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265
    • Gratis verzending va. €75
    • Kwaliteitswijnen
    • Top Service
    • Bezorging via Post NL

Weingut Kurt Angerer

2 Artikel(en)

Weingut Kurt Angerer
Oostenrijk telt ongeveer 50.000hectare aan wijngaarden en deze liggen grotendeels tussen de 47e en de 48e breedtegraad. Men vergelijk het klimaat hier vaak met die van de Bourgogne. Warme en zonnige zomers wisselen hier af met lange milde herfstagen en koude winterdagen. Als we dat hebben spreken we al snel over ideale omstandigheden voor wijnbouw.

Oostenrijk staat bekend om haar prachtige witte en rode wijnen van bekende druivenrassen als Grüner Veltliner en Zweigelt. Ongeveer 32.000 boeren zijn verantwoordelijkj voor deze prachtige wijnen.

Weingut Kurt Angerer is 24 hectare groot en een echt familie bedrijf. Het Weingut van Kurt Angerer bevind zich ten westen van Langenlois, in het plaatsje Lengenfeld. Verschillende bodemsoorten zorgen voor perfecte samenstelling voor de wijnen van Kurt Angerer. De stokken zijn tegen de heuvels aangeplant met hun rug naar de soms snijdende koude Noordenwind.

Weingut Kurt Angerer maakt al generaties lang kwalitatieve hoogstaande wijnen. We praten dan ongeveer over het jaar 1848. De huidige eigenaar is Kurt Angerer. Deze man is geboren in 1971 en kwam al snel erachter dat men prachtige wijnen kon maken in het kamptal gebied. Op 24 jarige leeftijd legde Kurt Angerer een eigen wijngaard aan naast het domein van z'n ouders. Kurt Angerer werkt met respect voor traditie en terroir.