Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265
  • Winkelmandje
    0

    Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

  • inloggen

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri

  • Wijnsoort: Rode Wijn
  • Land: Italie
  • Streek: Centraal-Italie
  • Plaats: Toscana
  • Wijnhuis: Gaja
  • Jaar: 2015
  • Inhoud: 0.75
  • Druivensoort(en): Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot,
  • Smaak: De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.
  • Spijs: Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.
€ 49,50
- +
Beschikbaarheid: In voorraad
    • Gratis verzending vanaf € 75 of 12 fl. in NL/BE/DU
    • Kwaliteitswijnen
    • Top Service
    • Delivery in Europe
Productomschrijving

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri Toscane, Italië

Klimaat/Terroir
De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied. De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.

Vinificatie
De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.

Druiven
merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc

Geur & Smaak
Een typische ‘Bordeauxblend’ met een onmiskenbaar Italiaanse inslag. Met veel complexiteit, kruiderijen en zwart fruit is dit een volle wijn met een voorbeeldige balans en lengte. Serveersuggestie Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.

Weetje
Magari betekend 'If only it were true', en wordt door italianen gebruikt om de hoop op een mooie toekomst uit te drukken. Met ingang van de vintage 2013 is de herkomst van de wijn Bolgheri.

Angelo Gaja (1940) is een begrip in de wijnwereld. Zijn inzichten zijn van onschatbare waarde geweest voor Italië als wijnland en voor Piemonte in het bijzonder. Zijn aantreden in het familiebedrijf in 1961, na stages in Frankrijk en Californië, was het startsein van een opzienbarende reeks vernieuwingen. Gaja beperkte oogstrendementen rigoreus, voerde het gebruik van barriques in en plantte voor de streek ‘vreemde’ druivenrassen aan. In 1996 breidde Gaja uit naar Toscane, waar hij het wijngoed Ca’Marcanda verwierf. Ook hier werkte hij met onbegrensde energie aan wijnen die hun gelijke in Italië nauwelijks kennen. Inmiddels spelen ook Gaja’s dochters Gaia en Rosanna een (steeds belangrijker) rol in het bedrijf.

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri

Vergelijkbare wijnen