De Chenin Blanc en de Tiara van Simonsig werden afgelopen maand in Duitsland al bekroond met goud. Afgelopen zaterdag 4 oktober werden deze wijnen tijdens de Veritas Wine Awards in Zuid-Afrika opnieuw bekroond met dubbel goud! Daarnaast pakte Simonsig nog eens drie keer goud.

Andere bekroonde wijnen zijn de mousserende Kaapse Vonkel Brut en de Cuvée Royale. Waar de 'normale' Chenin Blanc van Simonsig dubbel goud won, werd ook goud uitgereikt voor de Chenin Avec Chêne. Al deze wijnen zijn vaste waarden van het assortiment van Kwast Wijnkopers.

Keldermeester Johan Malan van familiebedrijf Simonsig is uitzonderlijk trots op deze prestatie. Hij benadrukt met name het winnen van prijzen in de gehele breedte van zijn assortiment: "Diversity is nothing without quality throughout the spectrum". Uitzonderlijk is het winnen van twee keer dubbel goud in de meest concurrerende categoriën: Red Blends en Chenin Blanc. In totaal werden 1767 Zuid-Afrikaanse wijnen beoordeeld tijdens de Veritas Wine Awards, een record aantal.

In Nederland spelen de wijnen van Simonsig een steeds grotere rol aan tafel. De mousserende wijnen van Simonsig die volgens de méthode traditionelle worden gemaakt zijn een uitstekend alternatief voor champagne. Chenin Blanc is met name een goede match bij Aziatische en kruidige gerechten. De Tiara is een serieuze Bordeauxblend met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. 

Simonsig heeft zijn reputatie opnieuw waargemaakt en de kwaliteiten van Stellenbosch onderstreept.