Maison Louis Jadot – Groots in wijn!

De geschiedenis van Louis Jadot gaat helemaal terug tot 1859. In dat jaar was het Louis Henry Denit Jadot dat Maison Louis Jadot opstartte. Toch begint het verhaal eigenlijk al in 1826, toen Maison Louis Jadot al actief was in de wijngaard. De familie beheerde Clos des Ursules een Beaune Premier Cru in 1826.

Het handelshuis, onderleiding van Louis Henry Denis Jadot, groeide ontzettend snel. Maison Louis Jadot was actief in het noorden van Europa, een regio die de familie goed kende vanwege de Belgische roots. De zon van Louis Henry, Louis Jean Baptiste nam het managment over in 1900 en startte met aankopen van top wijngaarden inclusief Corton Charlemagne en Chevalier Montrachet Les Demoiselles.

De volgende generatie, onder leiding van Louis Auguste Jadot, vond nieuwe export markten in Engeland en de US.

In 1954 kwam André Gagey bij het bedrijf. In 1962 werd hij directeur van Louis Jadot. Hij nam in 1970 de jonge wijnmaker Jacques Lardière aan. De zoon van André Gagey, Pierre-Henry, kwam ook bij het bedrijf in 1984. Om de passie die te familie had te waarborgen was het Madame Jadot die het bedrijf verkocht aan de familie van Rudy Kopf, de importeur van de US. De zoon van André Gagey werd in 1992 CEO van het inmiddels tot megabedrijf gegroeide Maison Louis Jadot. Vandaag de dag worden alle wijnen gemaakt on het label Maison Louis Jadot. Al deze wijn zijn AOC wijnen uit de regio Bourgogne en Beaujolais. Maison Louis Jadot heeft 210 hectare wijngaard, van de Côte d’Or tot Maconnais tot beneden in de Beaujolais, in beheer.

Maison Louis Jadot staat over de hele wereld en is bekend bij beroemde sommeliers, top restaurants, importeurs en wijnverkopers.

Zo is het niks voor niks dat van het begin af aan Maison Louis Jadot streeft naar het maken van top kwaliteit wijnen uit de Bourgogne en Beaujolais. Met respect voor de natuur, terroir en personeel. Van een doorsnee Bourgogne tot aan grandioze Grand Cru’s.

Wijnkoperij Van Lieverlee is trots Maison Louis Jadot te mogen verkopen in Nederland.