Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265
  • Winkelmandje
    0

    Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

  • inloggen

Abadal Picapoll

  • Wijnsoort: Witte Wijn
  • Land: Spanje
  • Streek: Catalunya
  • Plaats: Pla de Bages
  • Wijnhuis: Bodegas Ramón Roqueta
  • Jaar: 2019
  • Inhoud: 0.75
  • Druivensoort(en): Picapoll
  • Smaak: Verleidelijke, gulle wijn met een frisse, brede smaak en fruitige aroma’s van ananas, grapefruit en abrikoos, florale aroma’s van jasmijn en verse kruiden zoals venkel, munt en lavendel.
  • Spijs: Serveer op 10 graden als aperitief, bij paella, schaal- en schelpdieren, diverse visgerechten, geroosterde kip, gegrilde groenten en bij Aziatische gerechten.

Normale prijs: € 13,25

Special Price Excl. BTW € 9,01 Incl. Belasting: € 10,90

- +
Beschikbaarheid: In voorraad
    • Gratis verzending vanaf € 75 of 12 fl. in NL/BE/DU
    • Kwaliteitswijnen
    • Top Service
    • Delivery in Europe
Productomschrijving

Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.


Abadal Picapoll Pla de Bages, Spanje

Klimaat/Terroir
Een continentaal klimaat, want door de ligging achter het kustgebergte is de matigende invloed van de Middellandse Zee beperkt en is het verschil in dag- en nachttemperatuur groot. De bodem is rijk aan kalk en klei.

Vinificatie
De druiven wordt op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn nog 3 maanden op zijn gistcellen.

Druiven
picapoll

Geur & Smaak
Verleidelijke, gulle wijn met een frisse, brede smaak en fruitige aroma’s van ananas, grapefruit en abrikoos, florale aroma’s van jasmijn en verse kruiden zoals venkel, munt en lavendel.

Serveersuggestie
Serveer op 10 graden als aperitief, bij paella, schaal- en schelpdieren, diverse visgerechten, geroosterde kip, gegrilde groenten en bij Aziatische gerechten.

Weetje
Picapoll wordt zo genoemd omdat er op de druif roestbruine “krasjes” zitten, ‘picas’ in het Catalaans. De druif is klein en compact en de schil is zacht, vandaar de gevoeligheid voor deze ‘picas’.

Abadal Picapoll