Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265

Painter Bridge Chardonnay J.Lohr Winery

 • Wijnsoort: Witte Wijn
 • Land: Verenigde Staten
 • Plaats: Central Coast
 • Wijnhuis: J. Lohr Winery
 • Jaar: 2015
 • Druivensoort(en): Chardonnay
 • Smaak: Geurt heerlijk naar rijpe peer, verse bloemen, meloen en citrusfruit. In de mond is de wijn gul, volumineus en rijk met sinaasappelschilletjes, honing, gekonfijt wit fruit en een licht botertje.
 • Spijs: Visgerechten,Witvlees
 • Inhoud: 0.75
€ 12,50
Koop 6 voor € 9,99 per stuk en bespaar 20%
Beschikbaarheid:
In voorraad
 • Gratis verzending vanaf 12 flessen
 • Kwaliteitswijnen
 • Top Service
 • Bezorging via Post NL
Productomschrijving

Painterbridge Chardonnay
Californië kent een groot aantal AVA's of American Viticultural Areas, verspreid over vele honderden kilometers en dus met de nodige onderlinge verschillen in bodem en klimaat. Ook het aantal druivenrassen is verrassend groot. Behalve met chardonnay en cabernet sauvignon heeft Californië een naam hoog te houden met de eigen zinfandel, met merlot, pinot noir en shiraz. Ook in technologisch opzicht is dit deel van Amerika een referentie voor de hele wereld. Er zijn maar weinig gebieden waar zo naar hartelust geëxperimenteerd kán en mág worden als hier. Doelstelling van Californische wijnmaker Lohr is wijnen te maken om ieder moment van de dag van te kunnen genieten. Daarin slaagt hij goed. Zoals met deze painterbridge van goed gestructureerde chardonnaydruiven uit het relatief koele en tochtige kustgebied rond de stad Monterey, zuidelijk van San Francisco. De helft komt uit de Arroyo Seco appellatie, het andere deel uit de Monterey County rond het plaatsje King City. Toevoeging van de zogenaamde R2-gist, een uit de Sauternes afkomstige cultuur bevordert het ontstaan van florale tonen en fruitaroma's. Om echter nog meer indrukken van bloemen en honing te verkrijgen wordt de chardonnaywijn geassembleerd met ongeveer 7% vergiste muscat canelli en 2½ procent viogniersap. Daarna is de Painterbridge bleekgeel gekleurd en geurt heerlijk naar rijpe peer, verse bloemen, meloen en citrusfruit. In de mond is de wijn gul, volumineus en rijk met sinaasappelschilletjes, honing, gekonfijt wit fruit en een licht botertje. Lekker koel geschonken, onbeperkt inzetbaar dus als steviger aperitief of aan tafel bij pastagerechten, kip in (room)saus en allerlei lekkers uit zee.

De geschiedenis van de wijnbouw in wat we nu de Verenigde Staten van Amerika noemen is eigenlijk zeer recent. De oudste wijnmakerij van het Noordoosten, de Brotherhood Winery in de vallei van de river de Hudson, dateert van 1839. In het zuidwesten waren het de Franciscaner monniken die de eerste druiven introduceerden vanuit Mexico. Pas in de tweede helft van de 19e eeuw ontstond hier een grootschalige commerciële vraag naar Californische wijn met de komst van de vele goudzoekers die het beloofde land overspoelden. Geleidelijk verschoof de wijngrens naar het koelere noorden, zelfs tot in de staat Washington. Onbetwist het grootste en succesvolste herkomstgebied voor Amerikaanse wijnen is echter nog steeds Californië: de 'Golden State' met ieder denkbaar microklimaat voor de cultivering van goede wijndruiven. De wijnbouw in de Verenigde Staten is voor het overgrote deel geconcentreerd in Californië en hoewel er hier al in het midden van de 19e eeuw de nodige wijn geproduceerd werd, is de huidige wijnindustrie toch jonger. Dat komt door de alcohol-regulerende wetgeving die tussen 1920 en 1933 de productie en verhandeling van alle alcoholische dranken in de VS verbood. De ontwikkeling van de wijnbouwindustrie na de zogenaamde Drooglegging kwam pas eind jaren '60 van de 20e eeuw weer op gang. Wijngebieden als Napa en Sonoma, even ten noorden van San Francisco kwamen op en groeiden gestaag. Maar ook de Central Coast, de regio onder deze stad, met wijngebieden als het relatief koele Monterey, bleek uitstekende wijnen voort te brengen.
Painter Bridge Chardonnay J.Lohr Winery

Vergelijkbare wijnen