Vragen, opmerkingen of een vrijblijvend advies? Tel: 013-5044265

Cava Conde de Caralt Brut

€ 9,65
Koop 6 voor € 8,65 per stuk en bespaar 10%
Beschikbaarheid:
In voorraad
  • Gratis verzending vanaf 12 flessen
  • Kwaliteitswijnen
  • Top Service
  • Bezorging via Post NL
Productomschrijving

Cava Conde de Caralt, Brut
Deze mousserende witte wijn is gemaakt van 60% macabeo, 30% parellada en 10% xarel-lo. Hij wordt gevinifiëerd volgens de méthode traditionelle en de tweede gisting vindt dus plaats op fles waarin de jonge wijn nog twee tot drie jaar blijft liggen op z’n gistcellen. Zo ontstaat een licht strogele wijn met een levendige mousse. Zijn bouquet is zuiver en verfijnd met aroma’s van sprankelend wit fruit. De Conde de Caralt is rijp en soepel van smaak, frivool maar elegant, en als zodanig een verrukkelijk aperitief.

Het was vooral de groeiende vraag naar mousserende wijnen in de grote steden van noord Spanje die een aantal vooraanstaande Catalaanse wijnmakers ertoe aanzette in het begin van de twintigste eeuw om enorme bedragen te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe wijnindustrie. Nu werd er al sinds eind negentiende eeuw op kleine schaal ‘bubbeltjeswijn’ gemaakt in dit gebied, maar die was niet geweldig van kwaliteit: vaak te zuur, geoxydeerd, of te vlak van smaak. Moderne wijntechniek moest hier een eind aan maken. In zeer korte tijd werd voor elkaar gekregen wat haast onmogelijk leek. Nieuwe wijngaarden werden aangelegd of oude herbeplant in de streek die geografisch samenvalt met de Penedés. Recent onderzoek had aangetoond dat de frisse zuurgraad die de druiven nodig hebben voor mousserende wijn, verkregen kon worden door de stokken op hoger gelegen percelen te planten. En door te zorgen voor goede koeling tijdens de gisting en rijping op roestvrijstalen tanks, wordt een fruitige, aantrekkelijke elegante wijn verkregen. Voor witte Cava gebruiken de wijnmakers parellada, xarel-lo, macabeu (viura), subirat (malvasía riojana) en chardonnay, rosé wordt gekleurd met monastrell en garnatxa. Uiteraard komen de druiven altijd van geregistreerde gaarden. Tegenwoordig is de Cava - na Champagne - de hoogst gewaardeerde en meest gedronken mousserende wijn ter wereld. Conde de Caralt als bedrijf is nog vrij jong en dateert van begin jaren zestig toen José María de Caralt Borrell, de Graaf van Caralt, de oude kelders van Corbó in handen kreeg. De eerste oogst met de adellijke titel kwam in 1964 uit de kelder, sindsdien worden er door de Bodega verschillende typen Cavawijn geproduceerd die vooral afzet vinden op de markten langs de Middellandse Zeekust.
Cava Conde de Caralt Brut

Vergelijkbare wijnen